OTTHON SEGÍTÜNK ALAPÍTVÁNY

Támogatásával sokat segíthet, hogy több, biztonságban és boldog családban élő gyermek legyen hazánkban.

Adószám: 18468414-1-42
Bankszámlaszám: 10300002-20131045-00003285


MIÉRT JÓ ÖNKÉNTESNEK LENNI?

„Úgy érzem minden családnál, minden helyzetben más és más a feladat, ennek kell megfelelnie az önkéntesnek. Ettől szép ez a munka! Jó érzékkel kell megtalálni azt a területet, ahol finom tapintattal segíthetünk, ahol bekapcsolódhatunk a család életébe. Nem szabad se többet, se kevesebbet segíteni, mint amit el tudnak fogadni. Fontos, hogy csak annyit adjunk önmagunkból, amennyit kérnek, de igyekezzünk lehetőséget adni az igények bővítésére.”
 
„Jó érzés kisgyermekek közelében tölteni heti néhány órát. Ha tud az ember segíteni problémák megoldásában másoknak, az igen pozitív dolog. Idős nyugdíjas is érezheti magát hasznosnak.”
 
 
 „Elfogadóbb lettem, másképpen látom a világot. Az alapítványnál tanult szemléletet tudom minden más téren is alkalmazni. Na és persze többet használom a számítógépet, jobban beosztom a szabadidőmet, sok értékes, lelkes, ötletes embert ismertem meg, új kapcsolatokra, nem-várt ismeretségekre tettem szert.”
 

„Valaki segítséget kér, mert az útja rögössé vált, esetleg már-már járhatatlan. Én pedig egy kis szakaszon mellé állok, együtt egyengetjük az utat több-kevesebb sikerrel, és észrevesszük, hogy mindkettőnk útja alakul, simább lesz. Nem autópályát építünk, sokszor meg kell elégednünk azzal, ha sikerül egy-egy kátyút betömnünk. A lényeg, hogy érezzük, számíthatunk egymásra, örülünk egymás társaságának, és ebből csak jó kerekedhet ki.”
 
„Nem kötelező, de meghatározott feltételek mellett kell végezni, tehát megfelelő felelősséggel. Vannak betartandó korlátok, amit érdemes figyelembe vennünk!”
 

HOME START HUNGARY
Otthon Segítünk Alapítvány
Székhely:1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Iroda: 1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Tel: +36 1 365 1436 / +36 20 299 06 72
Fax: + 36 1 365 14 37
E-mail: otthonsegitunk@webdream.hu

Önkénteseket várunk!
Gondolt már arra, hogy szülői tapasztalatai megosztásával, önzetlenségével és kedvességével hozzájárulhat családok boldogulásához, kisgyermekek örömtelibb gyermekkorához?
Az Otthon Segítünk Szolgálatok önkéntes segítőket keresnek kisgyermekes családok látogatásához.
Ingyenes felkészítő tanfolyamra várjuk azok jelentkezését, akik
  • · Önkéntes segítségnyújtásra vállalkoznak
  • · Rendelkeznek saját szülői, nagyszülői tapasztalattal
  • · Idejüket, heti 2-4 órát, és barátságukat szívesen ajánlják fel kisgyermekes családoknak

Legegyszerűbben itt jelentkezhet
Kérjük, támogasson adója 1%-ával minket!
1% felajánlás – 100% jó helyre

Otthon Segítünk Alapítvány

Adószám: 18468414-1-42Nap képe

Nap képe