OTTHON SEGÍTÜNK ALAPÍTVÁNY

Támogatásával sokat segíthet, hogy több, biztonságban és boldog családban élő gyermek legyen hazánkban.

Adószám: 18468414-1-42
Bankszámlaszám: 10300002-20131045-00003285


MIÉRT JÓ ÖNKÉNTESNEK LENNI?

Sziporkák
 
„Jelen vagyunk mások életében pont abban a kritikus pillanatban, amikor szükséges. Sokszor csak egy kis impulzust, apró lökést kell adni a megtorpant, tanácstalan helyzetben lévő embertársunknak, aztán ő megy tovább a maga útján. Azt szeretném, ha a segítségemmel jobban éreznék magukat. Szeretnék az életükbe több örömöt vinni, amiben nélkülem nem kevésbé lenne részük.”
 
„Az Otthon Segítünk csoport különleges kötődés. Ők a SEGÍTŐK társasága. Óriási lehetőség sok új embert megismerni, új helyzetekbe kerülni, megoldani rutin- és extrém feladatokat, és közösen megbeszélni azok tanulságait. A képzés időszaka feledhetetlen, a legkedvesebb emlékeim egyike. Ami feladatot hoz az élet, azt teszem.”
 
„Néha kialszik bennünk a fény, de aztán újra felgyúl, ha találkozunk egy másik emberi lénnyel. Mindannyian óriási hálával tartozunk azoknak, akik képesek újból felgyújtani ezt a belső fényt.”(Albert Schweitzer) Most már én is tudom: A válasz a cselekvésben van. A külső fény nem lobbantja lángra.”
 
„Mindig van olyan ember, akinek segítségre van szüksége. Mindig van olyan ember, aki szívesen segít másokon. Nekik kell a megfelelő helyen és időben találkozniuk. Alapítványunk ezeket az igényeket egyezteti össze. Bizonyíték vagyunk arra, hogy a 21. századi, pénzre épülő kultúrában igenis van még segítőkészség, szívből jövő megértés és emberi összetartás. Még mindig vannak, akik kevés szabadidejüket szívesen megosztják másokkal. Az élettapasztalat nem kerül semmibe, de nagy tanulság. Kölcsönösen gazdagodunk mindketten.”
 
„Többen vagyunk, akik a kicsiben is meglátjuk a szépet.”

„Egy kiegyensúlyozott, derűs, helyén lévő anya, hatással van az egész család működésére, a pár kapcsolatára, a gyerek(ek) kiegyensúlyozott, boldog gyerekkorára, és mentálisan egészséges palánták cseperednek. Ebben szeretnénk segíteni nekik.”
 
 
„Abban segítünk, hogy minden család megtalálja a saját egyéni megoldását a helyzetére. Sajnos, egyre több az egyszülős család, ahol fokozottabban vanszükség külső segítségre, hogy a szülő tudjon kihez fordulni a gondolataival segítségért, tanácsért, és meghallgatásért.”
 

HOME START HUNGARY
Otthon Segítünk Alapítvány
Székhely:1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Iroda: 1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Tel: +36 1 365 1436 / +36 20 299 06 72
Fax: + 36 1 365 14 37
E-mail: otthonsegitunk@webdream.hu

Önkénteseket várunk!
Gondolt már arra, hogy szülői tapasztalatai megosztásával, önzetlenségével és kedvességével hozzájárulhat családok boldogulásához, kisgyermekek örömtelibb gyermekkorához?
Az Otthon Segítünk Szolgálatok önkéntes segítőket keresnek kisgyermekes családok látogatásához.
Ingyenes felkészítő tanfolyamra várjuk azok jelentkezését, akik
  • · Önkéntes segítségnyújtásra vállalkoznak
  • · Rendelkeznek saját szülői, nagyszülői tapasztalattal
  • · Idejüket, heti 2-4 órát, és barátságukat szívesen ajánlják fel kisgyermekes családoknak

Legegyszerűbben itt jelentkezhet
Kérjük, támogasson adója 1%-ával minket!
1% felajánlás – 100% jó helyre

Otthon Segítünk Alapítvány

Adószám: 18468414-1-42Nap képe

Nap képe