OTTHON SEGÍTÜNK ALAPÍTVÁNY

Támogatásával sokat segíthet, hogy több, biztonságban és boldog családban élő gyermek legyen hazánkban.

Adószám: 18468414-1-42
Bankszámlaszám: 10300002-20131045-00003285


Tálcán kínált segítség

Gondolataimba mélyedve toltam a babakocsit hazafelé, miután két nagyobb gyermekemet elvittem az óvodába és az iskolába. Próbáltam megtervezni aznapi teendőim sorát, mivel is lenne a legcélszerűbb kezdeni, mikor egy kedves ismerősöm rám köszönt. Megálltunk beszélgetni, bár nem igazán voltam beszélgetős kedvemben. Nyomasztott az otthonunkban lassan uralkodóvá váló rendetlenség. Mindig csodáltam és irigyeltem azokat, akikhez bármikor be lehet menni, és szuper rend és tisztaság fogad. Én sajnos nem ebbe a csoportba tartozom. Ismerősöm – aki egyébként öt gyermekes anyuka -, boldogan újságolja, hogy ő az Otthon Segítünk Alapítvány helyi vezetője. Soha nem hallottam róla. Elmondta, hogy önkéntesek, nagyon szívesen elmennek az őket fogadó kisgyermekes családokhoz, hogy ott segítsenek abban, amiben tudnak. Nagyon jól esett a gesztus, azonban nem mertem igent mondani. Telefonszámot cseréltünk és jókedvűen búcsúztunk, hogy majd szólok, ha úgy érzem. A napom további részében már az zakatolt az agyamban, hogyan boldogulna egy idegen a tipegő babácskámmal, meg persze az is, hogy milyen kellemetlen lenne, ha egy ismeretlen előtt kiderülnének háziasszonyi elmaradásaim.

Férjemnek elmeséltem a nagy lehetőséget. Egy dolgot kérdezett utána:„Mikor jönnek?” Tudtam, hogy nem lesz ellenvetése, hiszen régóta érlelődött bennünk, hogy jó lenne egy kis segítség. Mamák elfoglaltak, mástól meg nehezen kér segítséget az ember. Még így is nehéz volt, hogy tálcán kínálták. Hetekig tépelődtem, próbáltam magamat utolérni a házimunkában, mígnem egy nap betelt a pohár. Félretettem a büszkeségemet és telefonáltam. A vonal túlsó végén kitörő öröm fogadta jelentkezésemet. Mintha én tettem volna szívességet, hogy segíthetnek. Úgy alakult, hogy ismerősöm lett az én önkéntesem. Közvetlensége, mosolya és dicsérő szavai előtt nem volt nehéz kinyitnom az ajtómat. Eljött a várva várt nap. Kicsikém hamar összebarátkozott vele, nem tudom mitől féltem. Nekünk pedig be sem állt a szánk. Beszélgettünk mindenről, ami csak eszünkbe jutott. Nem sajnáltam rá az időt, mert tovább tart elolvasnom azt, amit ő néhány perc alatt elmesélt. Közben pedig kérdezte, hogy mit segítsen. Végül kiegyeztünk abban, hogy meghámozza az ebédhez a zöldségeket. Szívesen elmosogatna, de én azt még visszautasítottam. Két héttel később már az sem jelentett gondot, hogy mosogatott. Hatékonysági mutatónk hétről hétre jobban áll, szóáradatunknak pedig csak a porszívó tud megálljt parancsolni.
Most már büszkén mesélek ismerőseimnek az Alapítványról, és biztatom őket, hogy bátran kérjenek segítséget, mert én nem csak segítséget kaptam, hanem egy új barátot.

Egy anyuka
 

HOME START HUNGARY
Otthon Segítünk Alapítvány
Székhely:1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Iroda: 1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Tel: +36 1 365 1436 / +36 20 299 06 72
Fax: + 36 1 365 14 37
E-mail: otthonsegitunk@webdream.hu

Önkénteseket várunk!
Gondolt már arra, hogy szülői tapasztalatai megosztásával, önzetlenségével és kedvességével hozzájárulhat családok boldogulásához, kisgyermekek örömtelibb gyermekkorához?
Az Otthon Segítünk Szolgálatok önkéntes segítőket keresnek kisgyermekes családok látogatásához.
Ingyenes felkészítő tanfolyamra várjuk azok jelentkezését, akik
  • · Önkéntes segítségnyújtásra vállalkoznak
  • · Rendelkeznek saját szülői, nagyszülői tapasztalattal
  • · Idejüket, heti 2-4 órát, és barátságukat szívesen ajánlják fel kisgyermekes családoknak

Legegyszerűbben itt jelentkezhet
Kérjük, támogasson adója 1%-ával minket!
1% felajánlás – 100% jó helyre

Otthon Segítünk Alapítvány

Adószám: 18468414-1-42Nap képe

Nap képe