OTTHON SEGÍTÜNK ALAPÍTVÁNY

Támogatásával sokat segíthet, hogy több, biztonságban és boldog családban élő gyermek legyen hazánkban.

Adószám: 18468414-1-42
Bankszámlaszám: 10300002-20131045-00003285


Jelenlegi szabályozás

Költséggel jár-e az adó 1 %-ának felajánlása?
Adója 1-1 %-át évről évre felajánlhatja civil szervezeteknek és egyházaknak, mindössze nyilatkoznia kell a kedvezményezett kilétét illetően az adóbevallása készítése során. A felajánlás az adózónak nem jár többletköltséggel.

Ki rendelkezhet adója 1 %-áról?
Adója 1%-áról bárki rendelkezhet, aki személyi jövedelemadó-bevallást, adónyilatkozatot, vagy egyszerűsített bevallást ad, illetve adókötelezettségét munkáltatói adómegállapítás útján teljesíti. A személyi jövedelemadóról szóló törvény (1995. évi CXVII.törvény) értelmében így tehát nemcsak a magánszemélyek, hanem az egyéni vállalkozók és az őstermelők is jogosultak rendelkezni adójuk 1+1 %-áról. Az említett személyek közül azok rendelkezhetnek a kétszer 1 %-ról, akik adóznak az úgynevezett összevont jövedelemadó-alapjuk után, és jövedelemadójukat határidőre, maradéktalanul befizetik, vagy halasztási engedélyük van a NAV-tól.

Mire figyeljen az adó 1 %-ának felajánlásakor?
Az adó egy százalékáról csak teljes egészében rendelkezhet, azt több civil szervezet között megosztani nem lehet. Az egyház részére felajánlott összegről külön nyomtatvány kitöltésével kell rendelkeznie.
 
  • Ha papír alapon nyújtja be
Az 1 %-ról rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi, így az a személy, aki adóbevallást, adónyilatkozatot, vagy egyszerűsített bevallást ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának (EGYSZA lap) kitöltésével rendelkezhet.
 
  • Ha elektronikusan nyújtja be
Abban az esetben, ha a bevallást elektronikusan küldi be, a rendelkező nyilatkozatot is eljuttathatja az adóhatósághoz elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül.
Amennyiben nem az adóbevallásával küldi el a rendelkező nyilatkozatot, akkor május 21-ig lehetősége van arra, hogy az elektronikus rendelkező nyilatkozatát a bevallástól elkülönülten, a 12EGYSZA nyilatkozat kitöltésével elektronikusan továbbítsa.
 
  • Ha a munkáltatója nyújtja be
Ha az Ön adóbevallását a munkáltatója készíti el, a rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot a munkáltatónak legkésőbb május 10-én adják le. Később a munkáltató már nem köteles átvenni azt. A borítékot el kell látnia nevével, lakcímével és adóazonosító jelével, illetve alá kell írnia a leragasztáson túlnyúlóan.
 
A RENDELKEZŐ NYILATKOZAT A BEVALLÁSTÓL FÜGGETLENÜL IS ELJUTTATHATÓ AZ ADÓHATÓSÁGHOZ!

Amennyiben az előzőekben leírtak szerint nem rendelkezett, lehetősége van arra, hogy a nyilatkozatot egy lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban, postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz. Erre május 21-ig van lehetősége, függetlenül attól, hogy az adóbevallását esetleg február 25-ig be kellett adnia.
A rendelkezés csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig az Ön nevét, lakcímét és adóazonosító jelét pontosan tünteti fel.
Feltétlenül gondoskodjon arról, hogy helyesen töltse ki az adóbevallásával együtt az 1 %-ról szóló nyilatkozatot is, hogy támogatása biztosan célba érjen.
HOME START HUNGARY
Otthon Segítünk Alapítvány
Székhely:1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Iroda: 1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Tel: +36 1 365 1436 / +36 20 299 06 72
Fax: + 36 1 365 14 37
E-mail: otthonsegitunk@webdream.hu

Önkénteseket várunk!
Gondolt már arra, hogy szülői tapasztalatai megosztásával, önzetlenségével és kedvességével hozzájárulhat családok boldogulásához, kisgyermekek örömtelibb gyermekkorához?
Az Otthon Segítünk Szolgálatok önkéntes segítőket keresnek kisgyermekes családok látogatásához.
Ingyenes felkészítő tanfolyamra várjuk azok jelentkezését, akik
  • · Önkéntes segítségnyújtásra vállalkoznak
  • · Rendelkeznek saját szülői, nagyszülői tapasztalattal
  • · Idejüket, heti 2-4 órát, és barátságukat szívesen ajánlják fel kisgyermekes családoknak

Legegyszerűbben itt jelentkezhet
Kérjük, támogasson adója 1%-ával minket!
1% felajánlás – 100% jó helyre

Otthon Segítünk Alapítvány

Adószám: 18468414-1-42Nap képe

Nap képe