OTTHON SEGÍTÜNK ALAPÍTVÁNY

Támogatásával sokat segíthet, hogy több, biztonságban és boldog családban élő gyermek legyen hazánkban.

Adószám: 18468414-1-42
Bankszámlaszám: 10300002-20131045-00003285


Szervezőképzés indul!!!

Kedves leendő Szervezőtársaink!

Az Otthon Segítünk Alapítvány, a Home-Start Worldwide magyarországi szervezeteként, 2001-ben alakult meg, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének oltalma alatt. Szervezeti felépítésünk háromszintű: országos vezetés, települési szervezők és képzett önkéntes családlátogatók köréből áll össze a mi nagy csapatunk.

Segítő tevékenységünket a kisgyermekes családok életének megkönnyítése érdekében végezzük, célunk, hogy a kisgyermekkel, kisgyermekekkel otthon töltött időszak- szemben a végeláthatatlan logisztikai feladatokkal, valóban az anyaság élménye legyen. Tapasztalataink szerint azokban a családokban, ahol nagyszülői segítség nélkül nevelik kisgyermekeiket, egyre inkább csökken a további gyermek születésére vonatkozó hajlandóság. Felbomlottak a korábbi nagycsaládok, a szülőknek sokszor minden erejüket latba kell vetni a hétköznapi logisztikai problémák megoldása érdekében. A nagyszülők távol élnek, vagy még aktív szerepet töltenek be a munkaerőpiacon, nagy segítség lehet ilyenkor egy családlátogató önkéntes.

A segítő feladatok koordinálásához, új helyi szolgálatok indításához keresünk lelkes szülőtársakat. A  következő szervezőképzés (120 órás) reményeink szerint 2019. tavaszán fog indulni.

A jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk. A képzés öt hétvégét vesz igénybe, de nem egymást követő heteken, ami egy többnapos bentlakásos tréninggel záródik. Mindezért hozzájárulásként 6000 Ft-os regisztrációs díjat kell fizetni, amivel az induló helyi szolgálatok költségeit tudjuk majd csökkenteni.

Akik úgy érzik, van egy-két olyan évük, amibe ez a tevékenység belefér, és úgy gondolják, szívesen belevágnak e nagy kalandba, egy rövid önéletrajzot és egy néhány mondatos motivációs levelet küldjenek a gyors kapcsolatfelvétel és értesítés érdekében elsősorban e-mailben (otthonsegitunk@webdream.hu), a telefonszámok és a cím feltüntetésével. Természetesen hagyományos levélben küldött jelentkezésre is van lehetőség, levelezési címünk: 1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10. A képzéssel (http://www.otthonsegitunk.hu/mit_csinalunk/a_szervezokrol/), tevékenységgel kapcsolatos bármilyen kérdésre Rádiné Szegedi Gabriellával és Szita Brigittával együtt szívesen válaszolunk e‑mailben vagy telefonon (061 365 1436, 0620 299 0672). A jelentkezőket szeretettel várjuk, a képzés indulása előtt egy ismerkedő beszélgetésre hívjuk.
 
                                                                                                     Lehőcz Monika

                                                                                          Otthon Segítünk Alapítvány

HOME START HUNGARY
Otthon Segítünk Alapítvány
Székhely:1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Iroda: 1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Tel: +36 1 365 1436 / +36 20 299 06 72
Fax: + 36 1 365 14 37
E-mail: otthonsegitunk@webdream.hu

Önkénteseket várunk!
Gondolt már arra, hogy szülői tapasztalatai megosztásával, önzetlenségével és kedvességével hozzájárulhat családok boldogulásához, kisgyermekek örömtelibb gyermekkorához?
Az Otthon Segítünk Szolgálatok önkéntes segítőket keresnek kisgyermekes családok látogatásához.
Ingyenes felkészítő tanfolyamra várjuk azok jelentkezését, akik
  • · Önkéntes segítségnyújtásra vállalkoznak
  • · Rendelkeznek saját szülői, nagyszülői tapasztalattal
  • · Idejüket, heti 2-4 órát, és barátságukat szívesen ajánlják fel kisgyermekes családoknak

Legegyszerűbben itt jelentkezhet
Kérjük, támogasson adója 1%-ával minket!
1% felajánlás – 100% jó helyre

Otthon Segítünk Alapítvány

Adószám: 18468414-1-42Nap képe

Nap képe