OTTHON SEGÍTÜNK ALAPÍTVÁNY

Támogatásával sokat segíthet, hogy több, biztonságban és boldog családban élő gyermek legyen hazánkban.

Adószám: 18468414-1-42
Bankszámlaszám: 10300002-20131045-00003285


120 órás ingyenes Közösségi és képzési koordinátor workshop

120 órás ingyenes Közösségi és képzési koordinátor workshop
 

Az Otthon Segítünk Alapítvány ingyenes workshopot hirdet leendő családsegítő önkéntes Közösségi és képzési koordinátorai számára, akik motiváltan és elkötelezetten vesznek majd részt helyi önkéntes közösségek kialakításában, vezetésében.
 

A Közösségi és képzési koordinátor workshop egy olyan komplex felkészítő program, amely során többféle készséget, kompetenciát sajátíthatsz el. A felkészítés anyagát az Alapítvány szakmai hátterét adó Semmelweis Egyetem Magatartástudományi ill. Mentálhigiéné Intézeteinek oktatói állították össze a Home-Start Policy and Practice Guide alapján és két képzett tréningvezetőnk, tapasztalt koordinátorunk tartja.
 
A felkészítés a jelen helyzet miatt online formában indul, és amint erre lehetőség lesz személyes megjelenéssel folytatjuk. 

A tematikus egységeket az alábbi táblázatban láthatod:
 
A Workshop tematikája - időterve
 
Online workshop                                              80 óra
 
Személyes küldetés: önismeret, motiváció        10 óra
Asszertivitás, együttműködő kommunikáció     20 óra
Tréneri készségek, prezentáció technika            20 óra
Projektmenedzsment, programszervezés           20 óra
Közösségépítés, networking                                   10 óra
  
A online workshopok 2021. február vége és április közepe között, 8 héten keresztül szerda és szombat délelőtt lesznek megtartva 9.00-tól 12.30-ig.
 
Az időpontok:
február 24. szerda
február 27. szombat
 
március 3. szerda
március 6. szombat
március 10. szerda
március 13. szombat
március 17. szerda
március 20. szombat
március 24. szerda
március 27. szombat
március 31. szerda
 
április 3. szombat
április 7. szerda
április 10. szombat
április 14. szerda
április 17. szombat
 
 
A online workshopot követően 40 órás bentlakásos tréningen összegzitek majd a tanultakat, gyakoroljátok, erősítitek a helyi szolgálatok vezetéséhez, az önkéntesek felkészítéséhez szükséges kompetenciákat, a szervezői, csoport vezetői készségeket és a szakmai felkészülés mellett  megismeritek egymást, ami a jövőben is fontos erőforrás lesz számotokra a munkátok során.
 
Bentlakásos workshop                                     40 óra
 
A 40 órás bentlakásos workshop az alábbi témákat érinti:
 
- tréneri technikák a gyakorlatban
- családok jellegzetességei, rendszerszemlélet
- szociális segítő rendszer
- önkénteseket felkészítő bemutatók a résztvevőktől
- interjútechnika
 
A bentlakásos várható időpontja a járványhelyzet függvénye, de a terveink szerint április 22. csütörtök és április 25. vasárnap között tartanánk meg.
 
Az Otthon Segítünk Alapítványról röviden
 
Az Otthon Segítünk Alapítványt, a Home-Start Worldwide magyarországi szervezeteként, 2001-ben alapította meg a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Kiterjedt hálózatunkban a felkészített önkénteseink csapatát képzett koordinátorok irányítják a budapesti központ vezetésével.
 
Segítő tevékenységünket a kisgyermekes családok életének megkönnyítése érdekében végezzük. Alapítványunk olyan országos, közhasznú segítő szolgálat, amelyben a szakemberek által felkészített önkéntesek ingyenesen, heti rendszerességgel, átlagosan 3-6 hónapig segítenek a támogatást kérő kisgyermekes családok otthonában a mindennapi tevékenységekben.
Az önkéntes képzés során a leendő segítők az önismereti munka mellett megismerkednek a korszerű segítés, családtámogatás alapelveivel, a rendszerszemlélettel, a hatékony kommunikáció módszereivel és az erőforrásokra fókuszáló családsegítés alapjaival.
Segítségnyújtásunk preventív és hiánypótló. Az Alapítvány célja, hogy a krízishelyzetbe került szülők támaszt kapjanak, képesek legyenek a felmerült problémák kezelésére, megtapasztalják a szülővé válás pozitív, örömet adó oldalát. A segítségnyújtás tehát egy átmeneti időszakra szól, nem arra szolgál, hogy a szülők helyett oldja meg a felmerülő problémákat, hanem eszközöket ad a kezükbe.
 
Milyen feladatra hívunk?
 
A közösségi és képzési koordinátorok Alapítványunk és csapatunk szakmai és módszertani támogatásával  szervezik meg és irányítják saját településükön a kisgyerekes családok helyi segítését, valójában ők az OSA hálózatának motorjai. Feladatod lesz az önkéntesek toborzása és felkészítése, az aktív önkéntesek csapatának irányítása, kapcsolattartás a családokkal és emellett támogatunk abban, hogy saját elképzeléseidet is megvalósítsd a helyi igényeken alapuló  közösségi programok és együttműködések terén.
  
Jelentkezés
 
Ha szívesen vállalkozol erre az önkéntes koordinátori feladatra, akkor kérjük, töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot. A jelentkezők egy online beszélgetésen is részt vesznek majd a workshop vezetőivel, ahol alkalmad lesz a szervezetünket jobban megismerni.
 
A workshopra jelentkezni az alábbi linken lehet:
 
Letölthető jelentkezési lapért kattints ide.
 
A közösségi és képzési koordinátorrá válás feltétele:
 
-a 120 órás workshopon való részvétel, 10% megengedett hiányzással
-önkénteseket felkészítő bemutató megtartása a csoport előtt
-szóbeli vizsga, mely során az elsajátított készségeket esettanulmányok kapcsán értékeljük
 
A sikeres vizsgázók alkalmassá válnak a helyi szolgálatok vezetésére, a továbbiakban folyamatos továbbképzésben és esetmegbeszélő csoportokon vesznek részt.

Trénereink:
Kuremszki Andi
2006-ban találkoztam először az  Otthon Segítünkkel. A gyerekekkel töltött évek után éppen pályamódosításban voltam, és a koordinátor képzésnek, az itteni csapatnak meghatározó része van abban, hogy ma gyakorló tréner vagyok. Alapos, átfogó, nagyon gyakorlati képzésben volt részem, és nagyon fontos számomra, hogy olyan közösséghez csatlakoztam, amelyik a mai napig meghatározó az életemben. Sok területen kipróbálhattam magam az alapítványnál, ami önbizalmat adott, sok baráti és
szakmai kapcsolatra tettem szert.
Szamai fejlődés, barátok, hasznos hobbi - ezeket mind itt kaptam!

 

Lukács Anikó
Az Otthon Segítünk koordinátor képzésébe véletlenek sorozatán keresztül érkeztem, de azóta ezer szállal kapcsolódok a szervezethez és az egyes emberekhez is. Minden tréning nap hozott új ismereteket, új élményeket, a sokrétű képzés során több területre pillanthattunk be, az együtt gondolkodás együtt tanulás pozitív élményét kaptuk. Az önkéntesek felkészítése kihívást jelentett, de szárnyakat is adott. Én ekkor próbáltam ki magam először tréneri szerepben. Az itt szerzett gyakorlat és élmények vezettek oda, hogy ezután még számos egyéb képzést is elvégeztem és most a fő tevékenységem a kommunikációs tréningek tartása. Így visszatekintve úgy látom, hogy a mai pályámhoz nagyon jó alapot, indítást kaptam itt az Otthon Segítünk Szolgálatnál.


 

HOME START HUNGARY
Otthon Segítünk Alapítvány
Székhely:1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Iroda: 1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.
Tel: +36 1 365 1436 / +36 20 299 06 72
Fax: + 36 1 365 14 37
E-mail: otthonsegitunk@webdream.hu

Önkénteseket várunk!
Gondolt már arra, hogy szülői tapasztalatai megosztásával, önzetlenségével és kedvességével hozzájárulhat családok boldogulásához, kisgyermekek örömtelibb gyermekkorához?
Az Otthon Segítünk Szolgálatok önkéntes segítőket keresnek kisgyermekes családok látogatásához.
Ingyenes felkészítő tanfolyamra várjuk azok jelentkezését, akik
  • · Önkéntes segítségnyújtásra vállalkoznak
  • · Rendelkeznek saját szülői, nagyszülői tapasztalattal
  • · Idejüket, heti 2-4 órát, és barátságukat szívesen ajánlják fel kisgyermekes családoknak

Legegyszerűbben itt jelentkezhet
Kérjük, támogasson adója 1%-ával minket!
1% felajánlás – 100% jó helyre

Otthon Segítünk Alapítvány

Adószám: 18468414-1-42Nap képe

Nap képe